ESP Lis Garden Expert
ESP Lis Garden Expert

Com dissenyar un jardí en funció de la seva mida

Tornar


Dissenyar un jardí depenent de la mida és clau per aprofitar al màxim l'espai disponible i crear un ambient harmoniós i funcional. Aquí tens alguns consells generals que pots adaptar segons la mida específica del teu jardí:


Disseny de jardins petits


Plantar en capes, utilitzant plantes de diferents alçades per crear una sensació de profunditat i maximitzar lespai vertical. Podem optar per plantes compactes, que no creixin gaire grans i que s'adaptin bé a testos o espais reduïts. Col·locar miralls estratègicament pot fer que el jardí sembli més gran i afegir profunditat visual.


Crea àrees multifuncionals: Dissenya àrees que es puguin utilitzar per a diferents propòsits, com un racó de lectura que també pugui funcionar com a espai per sopar a l'aire lliure.


Disseny de jardins mitjans


Dividir l'espai, utilitzant elements com ara bardisses baixes, jardineres o senders per dividir el jardí en seccions més petites i crear un disseny més interessant. Aprofitem les parets integrant elements verticals o tanques per instal·lar enfiladisses, prestatges o testos penjants i així maximitzar l'espai. El disseny de jardins verticals. Afegir un element central, decoratiu com una font, una escultura o un arbre destacat, per crear un punt focal visual al jardí. Les zones d'estar són àrees per seure i relaxar-se, com una terrassa o un espai amb bancs i mobles de jardí i pèrgoles.


Disseny de jardins grans


Cal planificar en seccions, dividint el jardí en zones funcionals, com una àrea de jocs per a nens, un hort, un jardí de flors i una zona de descans, per facilitar-ne el maneig i el gaudi.


Incorporar característiques d'aigua, considerant la possibilitat d'afegir-hi una piscina, cascada o estany per afegir interès visual i atraure fauna local. Crear senders sinuosos, per donar una sensació d'exploració i bellesa, mitjançant senders corbs en lloc de línies rectes per donar la sensació d'exploració i fer que el jardí sembli més gran. Afegir arbres i arbustos grans, integrant arbres frondosos i arbustos grans per proporcionar ombra, privadesa i estructura al jardí. Independentment de la mida del teu jardí, recorda tenir en compte l'exposició al sol, el tipus de terra i les necessitats de manteniment en seleccionar plantes i elements de disseny.


I no tinguis por d'experimentar i deixar volar la teva creativitat!


Sempre podem comptar amb l'experiència dels jardiners a Barcelona, la seva professionalitat i facilitat en l'art del paisatgisme.


Com dissenyar un jardí en funció de la seva mida